Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева за бенефиса на отбора: Имаше много любов, много благодарност, много възхищение и много тъга

Снимка: БГНЕС


На бенефиса на националния отбор по художествена гимнастика залата беше много различна от всички състезания - имаше много тъга и много силни емоции, сподели в интервю за "Хоризонт"  президентът на БФ "Художествена гимнастика" Илиана Раева:

Твърде емоционално и разтърсващо. Там имаше само хубави емоции. Там нямаше напрежението на състезание, нямаше вълнението от това ще изпуснат ли, няма ли да изпуснат. Там имаше само много любов, много благодарност, много възхищение и както казах - тъга.


В ефира на БНР Илиана Раева даде съвет на гимнастичките за тяхната кариера и съдба след националния отбор, като им пожела да не се страхуват да започват всичко от нула: 

Те трябва да вървят по пътя си и единственото, което аз си позволих като последно, пред всички ,да ги посъветвам е, че ако искат наистина да печелят житейски битки така, както ги печелеха на подиума, условието е да запазят онези очи, с които влязоха в залата при мене - изпълнени с огромна надежда и чистота, и желание да постигнеш нещо. 
Аз не искам те да поемат в живота с очите на шампионките, които вече те имат,.... те се чувстват осъществени. Те трябва да прегърнат живота и да затворят една страница и да отворят новата страница от нулата. В никакъв случай да не тръгват с това, че те са успели, че те са шампионки. 
Те трябва всяко нещо да започват от нулата с желанието и вярващите детски чисти очи в живота, за да постигат така мечтите, които си поставят в живота. Ако те тръгнат със самочувствието на шампионки, аз мисля, че животът им е обречен.

Раева каза, че вече мисли за работата със следващия отбор, а Михаела Маевска ще започне треньорска кариера:

Но тя тук започва от нулата, от началото, обясни още Илиана Раева.  Цялото интервю с нея може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна