Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик“ загуби в Словакия

Баскетболистите на „Лукойл Академик“ загубиха в Словакия
Снимка: БГНЕС

Шампионът „Лукойл Академик“ загуби със 77:81 точки като гост на словашкия „Приевидза“, но спечели първото място в 6-та група на турнира по баскетбол за мъже, за купата на ФИБА Европа.

„Бней Херцелия“ остана на второ място след победата си срещу румънския „Стяуа“ с 92:88, а „Приевидза“ зае трето място.

„Лукойл“ започна много силно мача и дръпна със 7 точки в самото начало, но „Приевидза“ направи дълга серия и изравни до 17:17, а след това обърна резултата.

Авансът на домакините стана двуцифрен през втората четвъртина, но българите намалиха изоставането си на 4 точки до полувремето и през третата част поведоха.

Точен изстрел на Филип Виденов даде аванс на нашите в самия край на частта, но 6 минути преди финалната сирена се стигна до ново равенство при 65:65 след тройка на Марко Батина в полза на словаците.

Тя беше последвана от точен изстрел за три точки и на Растко Драмиканин, а в следващите минути авансът на домакините стана твърде голям и те спечелиха мача.

Марич за „Приевидза“ и Стив Зак за „Лукойл Академик“ бяха най-резултатни с по 18 точки, но американецът спечели и девет борби за българския шампион. Павлин Иванов пък отбеляза 17 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна