Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валя Балканска пее в Елин Пелин за Международния ден на хората с увреждания

Снимка: БГНЕС

Валя Балканска и Петър Янев са специални гости на концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания. Организатори са община Елин Пелин и Национална асоциация на хората с придобити увреждания. Събитието ще се състои на 3-ти декември от 12:00 часа в спортната зала "Инж. Янко Янков" в град Елин Пелин с вход свободен. 

Весела Вацева от Лайън клуб "София Витоша" каза за "Хоризонт", че идеята е да се привлече вниманието на местната общественост към проблемите на хората с увреждания. Пред залата ще бъде поставено символично препятствие, за да могат присъстващите поне за миг да се поставят на мястото на хората с увреждания, на които им се налага да преодоляват недостъпната на много места архитектурна среда.

В световен мащаб около 15 на сто от населението страда от някаква форма на увреждане, а у нас тези хора са над половин милион, посочи Вацева.

В концерта ще вземат участие Фолклорен ансамбъл "Огнените" от село Бусманци, танцова формация "Аз също мога", музикалните таланти Мария и Теди Велеви.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна