Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Зеленогорски:

При евентуално връчване на мандата в понеделник Реформаторският блок ще го върне веднага

| обновено на 09.12.16 в 15:07
Снимка: БГНЕС

При евентуално връчване на мандата в понеделник Реформаторският блок ще го върне веднага. Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след заседание на групата. 

На заседанието стана ясно, че няма реформаторско мнозинство в парламента и затова ще се отиде на избори.

Найден Зеленогорски подчерта, че РБ са направили отговорно всичко възможно, но оттук нататък е на ход президентът Росен Плевнелиев и той трябва да вземе решението си.

Смятаме, че постъпихме максимално отговорно, защото за нас едно шест-седеммесечно безвремие би се отразило много сериозно и на бизнеса, и на хората. Вървим към предрочни избори. Предполагам, те ще бъдат в края на март-началото на април, каза Зеленогорски.

Основната причина за единодушно взетото решение на РБ е, че те винаги са казвали, че ключът е в колегите им от ГЕРБ, а от ГЕРБ заявиха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент.

Министърът на отбраната Николай Ненчев, който също взе участие в рамките на парламентарния контрол в Народното събрание, лансира още една идея - настоящият кабинет на Бойко Борисов да продължи да изпълнява функциите на служебно правителство.

Очаква се решението на Росен Плевнелиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна