Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новоизбраният митрополит на Стара Загора: Бог да ни помага в трудните дни и да бъдат те огрени с Христовата любов

Снимка: bg-patriarshia.bg


Нека Бог да благослови цялата Старозагорска епархийска катедра, да имаме мир, добротолюбие, да имаме доброобичност, мъдронаставление, за да може Бог да ни помага в трудните дни, в които живеем, и да бъдат, все пак, огрени с Христовата любов.

Това каза в интервю за предаването "12+3" по "Хоризонт" новоизбраният митрополит на Стара Загора Епископ Киприан, който сподели, че ще дойде в града на 17-и декември следобед.  Митрополитът сподели и какво ще предприеме незабавно начело на епархията:

Първо, трябва да се запозная с епархийското свещеничество, а след това - с администрацията, да видя моя предшественик и делата, които са вършили заедно, за да продължим това дело за въздигане на Старозагорската епархийска църква, както в църковно-литургично, така и в благослужебно отношение, административно отношение. Живот и здраве да е, според Божията сила, която дава на своя архиерей и на свещениците, да имаме точно тази взаимна полезност.

Киприан, който поема високия пост на 40-годишна възраст, заяви:

Нека младостта да не е порок! Младостта не е порок и човек не бива да се срамува от младостта си. Тя е амбиция за по-добро развитие. Разбира се, че младият човек трябва все пак да е бил дълги години в църквата. Аз съм от 20 години в Светата православна църква от моето монашеско пострижение до моето митрополитско гласуване в Светия синод.

Негово високоправосвещенство заяви, че ще положи всички необходими грижи и за досегашния Старозагорски митрополит Галактион. Той призова хората да смирят душите си и да приемат църквата в сърцето си, за да намалеят инцидентите в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна