Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трайчо Трайков: Прокуратурата търси политически ефект и действа некомпетентно

Трайчо Трайков
Снимка: БГНЕС

Очаква се прокуратурата да оповести подробности по повдигнатото обвинение срещу Трайчо Трайков, бивш министър на икономиката и енергетиката и кандидат за президент на Реформаторския блок. Обвинението е за умишлена безстопанственост при продажба на остатъчния пакет акции на ЕВН през 2011 г.

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Трайков заяви, че прокуратурата търси политически ефект и действа некомпетентно:

Има невинни, има и виновни, но по начина, по който работи прокуратурата, те абсолютно замазват тази граница. Прокуратурата се надява, че хората ще го приемат като кофа кал, изсипана върху човека, който са обвинили. Може пък да бъдат изненадани, че хората ще го приемат като кофа кал, която те са изсипали на главата си.

Държавното обвинение досега не е показвало, включително и на хора, които не са му удобни, че може да свърши някаква нормална работа, допълни Трайков:

Единственото, което те постигат, е да тормозят хората и да създават условия да бъдат плюти по медиите. Това е едната част от работата, която вършат, а другата е с цел имитиране на борба с корупцията да започват обречени дела, а там, където действително могат да свършат някаква нормална работа, правят елементарни грешки в обвинителните актове.

Цялото интервю с Трайчо Трайков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени