Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студовете сковаха Полша, в Истанбул спря движението през Босфора

| обновено на 07.01.17 в 16:23
Студовете превзеха Полша
Снимка: БГНЕС

Десет души станаха жертви на студа в Полша през последните два два дни, когато температурите паднаха до минус 20 градуса. През уикенда се очаква ниските температури да се задържат.

Полицията призова поляците да бъдат бдителни и да подават сигнали за хора, заплашени от измръзване. От началото на ноември досега в Полша от хипотермия са починали 53 души. Студената вълна връхлетя страната в нощта на сряда срещу четвъртък.

 В Истанбул спряха движението на морските съдове през Босфора в двете посоки заради недостатъчна видимост. Спряно е движението и на пътническите кораби между азиатския и европейския бряг на мегаполиса, към Принцовите острови, Ялова и Бурса. От снощи в града вали обилен сняг, като на места снежната покривка достигна до около 40 сантиметра. 

Необичайната за Истанбул сурова зима и обилен снеговалеж скова мегаполиса и причини хаос в трафика, отбелязва БТА, като допълва, че  около 600  полета са били отменени на летище "Ататюрк", а още около 200 -  на другата аерогара в града  - "Сабиха Гьокчен". Катастрофа на ТИР-ове по-рано блокира движението на магистралата за Одрин. 




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна