Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сервантес, Шекспир и Антон“ – класиците през погледа на младите

БНР Новини
Снимка: Общински театър „Любомир Кабакчиев“, Казанлък

Най-новото заглавие в афиша на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък е интерактивен образователен спектакъл за живота на Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир. Режисьор на нетрадиционното представление е Стефан Прохоров, който е и автор на текста заедно с Мартина Новакова.

Ще има спиритически сеанси, призовавания на духове, активно участие от страна на публиката. И в никакъв случай не бива да идвате да гледате с отношението, с което ще отидете в някой обикновен театър. Тук се опитваме да създадем нещо различно, да установим един различен контакт с публиката и да ги накараме да погледнат по един по-нетрадиционен, по-спокоен, по-личен начин върху тези автори.

Сценографията и костюмите са на Кети Маринова, музика - Георги Атанасов Minstrell и Илко Биров, а на сцената са актьорите Благовеста Митева, Ивайло Драганов и Петър Петров.

Спектакълът е втора част от поредицата интерактивни образователни представления на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“. През октомври миналата година там се състоя премиерата на „Кръгът“ – спектакъл, посветен на кръга „Мисъл“, отново в постановка на Стефан Прохоров. Целта на тази поредица е да открива нови връзки между театралното изкуство и младежката публика.

Премиерните представления на „Сервантес, Шекспир и Антон“ в София са на 12 и 13 януари от 19 часа в Институт Сервантес.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени