Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" загуби от грузинския "Самтредия" в контрола

"Дунав"
Снимка: БГНЕС

Футболният "Дунав" (Русе) отстъпи пред лидера в Грузия "Самтредия" с 0:1 в контролен мач в Турция. Това бе последната проверка по време на лагера на русенския отбор в средиземноморския курорт Лара, съобщиха от клуба в крайдунавския град.

"Драконите" започнаха със Станислав Антонов на вратата, а пред него в отбраната – Михаил Милчев, Петър Патев, Тейнур Марем и Атанас Атанасов. В халфовата линия действаха Диян Димов, Нуридин Давронов, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен, а в така бяха Васил Шопов и Мирослав Будинов.

Двубоят бе равностоен, но грузинците успяха да материализират най-чистото си положение, след като матираха русенската отбрана в 35-ата минута. До почивката резултатът остана непроменен, а след това по традиция бяха извършени немалко смени. В игра за "Дунав" се появиха Марио Петков, Христофор Хубчев, Самир Аясс, Юлиан Ненов, Ндуе Муйеци. Русенският тим се активизира, но не успя да отбележи. В 70-ата минута дори Мирослав Будинов изпълни дузпа, но вратарят на "Самтредия" спаси.

Така "драконите" записаха един успех и четири загуби при петте си проверки в Турция. В предходните си контроли дунавци победиха украинския елитен "Ворскла" Полтава с 5:1, допуснаха загуби с по 1:2 от румънския КСМС "Яш" и от руския "Кубан" Краснодар, както и с 0:1 от "Оренбург".

"Дунав" се прибира в Русе на 3 февруари. Футболистите ще почиват до 6 февруари, когато подновяват занимания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна