Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Жан и Беатрис“ – една съвременна приказка за любовта

БНР Новини
Снимка: tba.art.bg

До всички мъже в този град. Млада наследница, напълно с ума си и с ясно съзнание, никога никого не обичала, нито майка си, нито баща си, нито котката си, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждение.

Тази предизвикателна обява, разлепена по стълбовете на голям град със стъклени небостъргачи, е началото на една съвременна театрална приказка от нашия век – „Жан и Беатрис“. В образа на Жан е актьорът Иван Радоев, а Елена Петрова е Беатрис, чиито дълги коси се стелят на вълни и стигат почти до под кръста, също като на принцеса от приказките.
Постановката е на Бойко Илиев по пиесата на канадската драматуржка Карол Фрешет. Нейните пиеси отдавна са прекосили океана и са поставяни в няколко европейски държави. „Жан и Беатрис“ е поредната ѝ творба, която се откроява с оригиналност на сюжета, с проникновение в психологията на съвременния човек и с умението да се говори леко за сериозни неща, коментират от театър „Българска армия“. Там ви очакват на 7 и 8 февруари за премиерните представления на „Жан и Беатрис“, а в „Артефир“ ви срещнахме в аванс с режисьора на спектакъла Бойко Илиев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени