Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев доволен от победата на "Лудогорец" на чешкия "Злин"

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Треньорът на футболния "Лудогорец" (Разград) Георги Дерменджиев е доволен от успеха на българския шампион с 2:1 срещу чешкия елитен "Злин" в приятелски мач. Специалистът коментира новото попълнение на "зелените" Жоао Паоло и призна, че оставащото време за подготовка до сезона е малко.

"Някои от играчите играха цели мачове, доволен съм. Имаме още две контроли, в които най-вероятно ще изиграят два отбора по 90 минути. Кафу все още не е оздравял от гнойна ангина. Чакаме го до два-три дни да влезе с отбора да тренира. Вандерсон е на облекчен режим, но имаме уверението, че ще играе в последния мач", заяви Дерменджиев.

На 7 февруари Лудогорец ще играе приятелски мач срещу БАТЕ (Борисов) от Беларус. "Нямаме право на елементарни пропуски. Жоао Паоло все още се адаптира, но имаме бразилци при нас и те го въвеждат в обстановката. За него голям плюс е, че знае малко по-добре български и се разбира с всички. Трябва му още малко време да се адаптира като стил на игра, а аз ще му дам възможността да свърши това, което трябва. Започваме да се доближаваме до това, което искаме. Футболистите разбират, че времето е малко, мачовете до този с Копенхаген са малко", каза още опитният специалист.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна