Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габашвили търгна с обеда в квалификациите на София Оупън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата на квалификациите Теймураз Габашвили (Русия) стартира с драматична победа над германеца Даниел Мазур със 7:5, 4:6, 7:6(5) на турнира по тенис в София с награден фонд 540310 евро.

Бившият номер 43 в света Габашвили се нуждаеше от два часа и четвърт, за да се справи със съпротивата на 221-ия в класацията на АТЛ Мазур. Руснакът пропиля ранен аванс от 4:2, но все пак стигна до успеха със 7:5 с решителен пробив в 12-ия гейм на първия сет. Във втората част 22-годишният германец дръпна с 3:1 и запази преднината си, за да изравни.

В третия сет Габашвили сервираше страхотно и постигна 16 поредни точки при собствено подаване. При 4:3 той проби и сервираше за мача, но се пропука и допусна пробив.

При 6:5 руснакът дръпна с 40:15 при сервис на съперника, но пропусна два поредни мачбола и победителят трябваше да бъде определен с тайбрек. В него Габашвили направи важен мини-пробив за 6:4 точки и успя да стигне до успеха с четвъртия си мачбол.  

В решаващия мач за влизане в основната схема той ще срещне спечелилият срещата между Даниел Брандс (Германия) и Яник Мертенс (Белгия).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна