Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образованието - изненадващият приоритет на ГЕРБ

Милена Дамянова
Снимка: БГНЕС

Образованието винаги е било сред приоритетните теми на ГЕРБ, включително и в Закона за предучилищно и училищно образование ние записахме, че образованието е национален приоритет. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Милена Дамянова от ГЕРБ:

Инвестициите в развитието на децата, на младите хора в България, не се случват само през изминалия мандат, те бяха основна цел и в предходния такъв. Тази тема винаги е била и винаги ще бъде изключително важна за нас, защото по този начин ние много ясно показваме ангажимента си за дългосрочно развитие на страната чрез инвестиции в хората, работни места, високи доходи. Една добре развита икономика може да се постигне само с качествено образование и ние винаги сме стояли на тази позиция.

Ние залагаме на ликвидиране на неграмотността, добави още Дамянова:

Нашата основна цел е преодоляване на грамотността чрез качествено образование и подкрепа за децата, като тук залагаме на ангажиране на целия ресурс на държавата, на абсолютно всички институции. Семействата, чиито деца не ходят на училище или в задължителните групи в детските градини и не се образоват, няма да получават никакъв вид социална помощ от държавата. Това предполага ангажиране на социалните служби по места.

Цялото интервю с Милена Дамянова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна