Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ с 4 безответни попадения срещу „Монтана“

Снимка: БФС



Отборът на „Лудогорец“ започна с победа футболната 2017 година, след като победи с 4:0 състава на „Монтана“ в отложена среща от 17-тия кръг на Първа професионална лига. Момчетата на Георги Дерменджиев направиха последна проверка преди мача от турнира Лига Европа в четвъртък срещу „Копенхаген“, като главни действащи лица в срещата бяха бразилските попълнения на тима. Футболистите от страната на кафето реализираха и четирите попадения - Марселиньо (45', 62'), Вандерсон (79') и Джонатан Кафу (82'). След този успех шампионите увеличиха на 7 точки разликата със втория „Левски“ във временното класиране на първенството.

Знаят запознатите с футбола, че се започва по-трудно след подготовка. Не бих казал, че победихме трудно, но допуснахме грешки в подаванията. После всичко си дойде на мястото - в крайна сметка 4:0 за нас. Дали Монтана ни затрудни? Пожелавам успех на колегата, това наистина е нов отбор, опита се да ни затрудни. С минаването на времето, имахме инициативата и не им дадохме ситуация за гол. Титлата? Това първенство е в нов формат, постоянно го казвам. Плейофната фаза ще бъде от 10 мача, които ще бъдат много важни. Копенхаген? Срещу Копенхаген ще е мач от по-висока класа. Това е изключително добър отбор, играят добре в двете фаза. Видяхме ги, те нас - също. Очаквам силен тактически двубой и за двата мача. Полуфинал или финал в Лига Европа? Всеки може да мечтае, мечтаем и ние. Имаме тази надежда, готвим се и ако стане, ще бъдем много щастливи, каза след победана наставникът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев.

Не може да сравняваме мач от първенството с мач от Лига Европа, психологията е по-различна, нивото няма смисъл да го коментираме. Не мога да кажа, че направихме генерална репетиция, но беше хубаво, че победихме преди мача с Копенхаген. За самочувствието е добре тази победа. Знаем какви са силите на Монтана, без да ги омаловажаваме. Едва ли някой в Копенхаген ще се заблуди от тази победа. Не смятам, че след като сме изиграли един мач повече от датчаните ще повлияе и да бъде минус или плюс.Теренът не е това, което очакваме и сме свикнали да играем. Аз съм сигурен, че хората отговарящи за него ще се постараят в четвъртък да е в добро състояние и да ни улесни и помогне. За мен лично е важно да не допуснем гол в четвъртък. В домакинските двубои е супер важно да не допуснеш гол. Психологически се отпуска противника. Нашият отбор разполага с бързи и креативни футболисти, най важно в четвъртък да не допуснем гол, заяви вратарят на победителите Владислав Стоянов.


Решиха да не търсят друг човек за треньорския пост и останах аз. Решихме да продължим, ние сме последни в класирането. Ще видим колко точки ще вземем. Първото полувреме се опитахме да затрудним Лудогорец. Имахме една-две ситуации. Лошо е, че вкараха в края на полувремето. През второто опитахме да излезем по-напред, но не можем да се сравняваме с Лудогорец, имат много класни футболисти. И 0:1 си е загуба, опитахме се, но класата си каза думата, каза старши треньорът на „Монтана“ Атанас Джамбазки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени