Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски рисунки подкрепят мечтата за създаване на Национална къща на децата в София

Снимка: БГНЕС

Идеята на Националната мрежа за децата (НМД) е да създаде едно рисувано филмче, което да е създадено от детски рисунки, и което да разказва за мечтата на нашата организация да бъде построена Къща на децата в центъра на София - така в ефира на "Хоризонт" Нина Мирчева от НМД представи инициативата, която събира детска подкрепа с рисунки за каузата:

Децата не се затрудняват в това да нарисуват за какво мечтаят, може би им трябва повече време да сложат на един лист всичките си мечти, отбеляза Нина Мирчева, като поясни, че събирането на рисунките е започнало преди два дни и ще продължи и през седмицата. 

По отношение на идеята за създаването на Къща на децата, която е възникнала преди около две години, Мирчева посочи:

Темата за това човек не само да може да прави добро, но и да према добро е нещо, което също ще бъде като тема в Националната къща на децата, когато тя бъде построена. 

Нина Мирчева обясни, че идеята е къщата да се ползва не само от децата, които живеят в столицата. Тя е замислена като център за обучение и за развитие на малчуганите, но и като споделено място на всички членове на Националната мрежа за децата, където те ще се застъпват за правата на децата и ще им помагат:

Нашата организация всъщност се състои от над 140  български организации, които работят с деца и за децата и ще бъде прекрасно, ако те имат едно място, където те да се събират и да обменят опит, и да се застъпват за интересите на децата пред институции, политици и пред когото трябва. 


През март ще започнем кампания за набиране на средства за детската къща, съобщи още Нина Мирчева, като поясни, че вече има определено място, където тя ще бъде построена. Всички деца може да занесат или да изпратят своите рисунки в покрепа на каузата в офиса на НМД, който се намира на бул. "Витоша" в столицата. 


Повече по темата чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна