Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Велков: Не съм член на БСП, Нинова ме покани да оглавя листата в Пазарджик

Снимка: БНТ

Детската ми мечта не е била да ставам депутат. Не съм член на БСП, няма да бъда член на БСП и няма да ме правят член. Моята партия се казва "Република България". Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" специалистът по национална сигурност и кандидат-депутат от "БСП за България" Славчо Велков. Той изтъкна, че не е приемал партийната програма, а само предизборната платформа на лявата коалиция, която оценява като "реалистична, с постижими цели". Поканата да оглави листата в Пазарджик е дошла от председателя на партията Корнелия Нинова:

В това, което се случва през последните няколко месеца, видях възможността и желанието за истинска промяна. Именно поканата към експерти да влязат в гражданските листи, да станат водачи на листи, показва, че желанието и намерението за промяна са действителни.

Ще разчитам на всички, които виждат в мен и листата зад мен, която предстои да бъде обявена вдругиден, хора, които ще гарантират защитата на техните интереси в бъдещия парламент.

Защо отивам в Пазарджик? Аз съм от Велинград, жена ми е от Пазарджик, учил съм в Септември, служил съм като офицер от българската армия в Пазарджик. Имам роднини в Пазарджик. Имам войници. Имам мои студенти стотици. Разчитам на всички нормални граждани от всички партии. Имам стотици обаждания вече в подкрепа именно от целия район на Пазарджик.

Велков, който очаква предизборната битка да е на духа и интелекта срещу купения вот заяви, че ще се противопостави на агитацията с кебапчета "на принципа на вегетарианството".

Той коментира още, че системата с пръстовия идентификатор не гарантира защитата на личните данни на пациентите.

Интервюто на Силвия Великова със Славчо Велков можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени