Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Водеща тема за сръбските медии е решението на настоящия президент Томислав Николич да се кандидатира за втори мандат. Николич взел изненадващото решение снощи, въпреки че ръководството на управляващата Сръбска прогресивна партия предложи премиера Александър Вучич да се кандидатира за поста. Официалното окончателно решение на партията ще бъде взето утре. Николич е създател на СПП и преди да заеме президентския пост беше нейн лидер. 
Поставеният от Доналд Тръмп ултиматум на съюзниците му в НАТО за увеличаване на военните разходи е една от темите, която водещи британски всекидневници разглеждат. "Индипендънт" отбелязва, че срокът от една година, даден от американския секретар по отбраната, хвърля сянка върху срещата на върха в Брюксел, а " Таймс" акцентира върху предупреждението "плащайте повече или ще се изтеглим".
Пресата в Турция акцентира върху съобщението на началника на генералния щаб на генерал Хулуси Акар, че турската армия и подкрепяните от нея опозиционни сили са взели под контрол град Ал Баб в Северна Сирия, както и на обиколката на президента Ердоган в страните от Персийския залив.
Руски медии цитират изнесената от американския вестник "Уолстрийт Джърнъл" информация, че сътрудници на щатските специални служби са скрили от президента Доналд Тръмп разузнавателни данни. Това е станало поради опасения, че те могат да изтекат в пресата или да бъдат "компрометирани". И в предходни случаи тайните служби не са разкривали методите си на събиране на информация, но за пръв път се говори за скриване на данни, коментира изданието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени