Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тройна експертиза ще установява състоянието на Иван Евстатиев

Снимка: Радио Пловдив

Тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза ще установява какво е състоянието на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за изнасилването на непълнолетно момиче. Тя беше поискана от защитата му на днешното заседание в Пловдивския  районен съд и назначена от магистратите.

Експертизата ще бъде изготвена в Пловдив от двама психолози и психиатър, а целта е специалистите да преценят дали състоянието на Евстатиев позволява той да участва в наказателното производство. В тази връзка адвокат Ташкена Колчева подчерта:

Вижда се явно по поведението на Евстатиев, че този човек в момента не е добре. Аз искам да разбера какво е здравословното му състояние, защото той не разговаря в момента с никого. Дори и с нас не разговаря.

По повод поведението на защитата и преди съдът да се произнесе с отказ по поредното искане за освобождаването на Евстатиев от ареста, адвокатът на момичето Иван Грошев подчерта:

Отлагаме делата. Иван Евстатиев е в ареста вече повече от година и два месеца, за да може в един момент да се извоюва мярката за неотклонение да бъде променена. Това е психология.

Следващото съдебно заседание беше насрочено за 25 април.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна