Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зума: "Локомотив" е далеч от първото място

Христо Бонев

Отборът на "Локомотив" е далеч от първото място в класирането. Това обяви легендата на пловдивския футболен клуб Христо Бонев - Зума. Той се появи на стадион Лаута в Пловдив два месеца, след като претърпя инфаркт и изгледа равенството между "Локомотив" и ЦСКА София 1:1.

След като съм тук, значи съм много много добре. Още веднъж искам да изкажа своята благодарност на лекарите от Пловдив, които се грижиха за мен след прекарания инфаркт. Два месеца да не стъпвам на стадиона си беше проблем за мен и най-вече за психиката ми. Дойдох веднага на мач, след като получих разрешение от лекарите. Няма да крия преживяването да съм на трибуните е фантастично. Надявах се да победим, но и равния мач не е за отписване. Благодаря на Господ дано още дълги години да се радвам на успехите на нашия отбор. Едуард Ераносян взе отбора на единадесето място, сега се бори за тройката. Той знае какво трябва да направи, има какво да изчисти от спортна точка, но той има време и плановете му със сигурност са такива да направи промени, които да доведат до положителни изяви за нас, каза още Христо Бонев. Той остана изненадан от претенциите на Христо Крушарски, според който "Локомотив" има готов отбор за първото място.

Не знам за коя шампионска титла говори Христо Крушарски, ние сме далече от първото място. Много сме далече от "Лудогорец" във всяко едно отношение, но Крушарски има големи цели и смята, че лесно могат да се постигнат. Той се убеждава, че не е толкова лесно в българския футбол. Дано го зарадваме докато не му е свършило самочувствието за едно класиране в тройката, което ще е много добре за всички нас, добави Зума. Той си пожела добро представяне на националния отбор в предстоящата квалификация срещу състава на Холандия.

Колкото за мача с Холандия мисля, че националния ни отбор трябва да играе добре. Не трябва да имаме особени изисквания към момчетата. Дано те да са в добра кондиция, да имат голямо желание да направят нещо положително срещу Холандия, защото без  желание за битка, няма да стане нищо. Холандия освен на Световното в Германия не са ни побеждавали убедително, но лошото е, че в момента нашият футбол сега е на средно ниво, завърши Христо Бонев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени