Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" победи "Евертън" в 228-ото мърсисайдско дерби

"Ливърпул"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на "Ливърпул" победиха състава на "Евертън" с 3:1 в 228-мото мърсисайдско дерби. С успеха "червените" затвърдиха амбициите си за място в топ 4 във Висшата лига и практически отказаха "карамелите" от битката за местата в Шампионската лига.

Ранният двубой от 30-ия кръг започна много интересно и още в осмата минута Садио Мане отбеляза първия гол в полза на домакините. Сенегалецът пое топката в средата на терена, направи двойно подаване с Роберто Фирмино, след което премина покрай трима бранители на "сините" и прати топката в далечния ъгъл на Жоел Роблес за 1:0. Десет минути по-късно Емре Джан стреля мощно, но право във вратаря на гостите. Изненадващо с оглед на показаното на терена до момента "Евертън" изравни в 28-мата минута. Лейтън Бейнс центрира от корнер, последва разбъркване в наказателното поле, при което младият защитник Матю Пенингтън се оказа най-съобразителен и с мощен удар направи резултата 1:1. Само три минути по-късно обаче Пенингтън допусна Фелипе Коутиньо да пробие покрай него и с много техничен удар с десния крак бразилецът изведе отново домакините напред в резултата.

Второто полувреме започна с по-малко чисти положения, но с повече сблъсъци по терена. Точно след час игра обаче падна нов гол, отново на сметката на "Ливърпул". Дивок Ориги, появил се три минути по-рано в игра на мястото на Садио Мане, с удар от границата на наказателното поле покачи на 3:1. Роналд Куман направи няколко промени в тактическата постройка на тима си и това даде резултат, тъй като "Евертън" успя да изнесе играта в половината на "Ливърпул". Бранителят Роб Холгейт имаше добър шанс да намали пасива на "карамелите" в 69-ата минута, но ударът му с глава мина малко над напречната греда на Симон Миньоле. До края на мача обаче гостите така и не създадоха повече чисти положения и победата отиде в ръцете на домакините от "Ливърпул".

В класирането "червените" се изкачиха на трето място с 59 точки, докато "Евертън" е на седма позиция с 50 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени