Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания търси учителя, който обича всички

Инициатива търси учителя, който обича всички. В предаването "Хоризонт до обед" Ива Бонева – изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование, обясни още за кампанията:
 

Ученици, които страшно много обичат своя учител и които искат да му благодарят публично за тази любов, която и той им дава, снимат клипчета, които трябва да качат в "Ютюб", и след това ще бъде определен победител.

Кампанията започна преди ден и ще продължи до края на май, когато на 27-и май ще бъде, как да кажа, изпълнена награда на класа победител.

Всъщност не е въпрос на клип, а на изненада. Те трябва да измислят някакъв начин, по който да изразят своята благодарност и да изненадат приятно своя учител и да го заснемат, но ми се иска водещото да не е клипът, а съдържанието. Какво се измисля, защо се измисля и най-важното – защо това е учителят, който обича всички, важно е да го покажат. Важно е да участва целият клас и наистина да помнят какво би зарадвало точно този техен учител. Те могат да намерят регламента на конкурса на нашия сайт, могат да отидат на priobshti.se или като напишат ""Център за приобщаващо образование", да отидат на нашия сайт, да прочетат условията и да видят какво точно трябва да бъде направено, то е много подробно описано.

От опита ми мога да кажа, че във всяко училище има поне по един учител, който е строг и справедлив, който обича всички, не дели децата на такива и онакива, който е истинският приобщаващ учител, грижи се за децата, опитва се да разбере не само децата, но и техните родители, тогава, когато детето не  имало късмета да попадне в семейство с грижовни родители и учителят поема част от тези функции.

Разговора на Светослава Кузманова с Ива Бонева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени