Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Темата за прокурорската проверка в НЕК е сред водещите за печатните издания днес.

Вестник "24 часа" поставя акцент върху това, че НЕК е ощетена с един милион лева от неизгодни договори с адвокатски кантори.  "Разследват НЕК за договори с адвокати" пише на първа страница "Труд". "Обвинители в НЕК заради 19 договора", извежда в заглавие "Стандарт".

"ГЕРБ нареди Пловдив да развали съдружието с Гергов в панаира", е голямото заглавие на "24 часа". Изданието цитира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че няма да позволи името, авторитетът и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси.

Водещата тема за вестник "Труд" е обира на КАТ в Благоевград. Изданието акцентира, че това е станало "под носа на КАТ" и обяснява, че крадецът е влачил с одеяло метален сейф с 15 хиляди лева. Новината е и на първа страница на вестник "Земя". Голямото заглавие на изданието е " Депутатите единодушни: "Високи заплати и дълга ваканция".

Вестник "Сега" извежда като водещо заглавие "Засега самолетите на ВВС няма да са шведски - остават съветски". Следващият кабинет ще решава за избора на "Грипен", уточнява всекидневникът.

"Бой по всички, за да няма корупция" тези думи на Бойко Борисов са на първа страница "Стандарт". Бъдещият премиер поздрави прокурорските акции, уточнява изданието, което публикува и данни за акциите на прокуратурата от последните дни.

Освен за тази в НЕК вестникът се спира и на проверката в Пътната агенция като пише, че "Пътен шеф гърми в афера за 51 милиона." и уточнява, че разследват Лазар Лазаров заради нагласен конкурс за магистрала "Марица." Темата е водеща и за вестник "Дума" . "Любимец на Павлова обвиняем за далавера с 50 милиона" е голямото заглавие от първа страница.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени