Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Алексиев: Трогвам се от добротата

Димо Алексиев
Снимка: Добромира Мицева

Гостът в предаването ни "Кой кой е" тази седмица е завършил НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2006 г. в класа на доц. Веселин Ранков с наградата “НАЙ-НАЙ-НАЙ”. През 2009 година печели награда „Аскеер” в категория „Изгряваща звезда“ за постановката „Калигула”, където играе главния герой под режисурата на Явор Гърдев. Това е актьорът Димо Алексиев.

В трудни моменти вярвам в себе си, категоричен е Димо Алексиев. Колкото повече "съжителстваш със себе си" в течение на времето, в крайна сметка се сблъскваш с "някаква програмка - вграденото меню", споделя Алексиев и подчертава, че има една борба, която трябва да се води всеки ден - нещо като бърсането на прах. Добротата е оново нещо, което истински може да го трогне.

От 2010 година Димо Алексиев е в трупата на Народния театър. Сред театралните му роли са пощенския началник в „Ревизор” с реж. Мариус Куркински; Стоян в ”Български работи” по летописа на Балчо Нейков, авторски спектакъл на Пламен Марков; Крутицки в ”И най-мъдрият си е малко прост”, на реж. Веселин Ранков; Питър в ”Случка в зоопарка”, реж. В. Ранков; Жеко Хоров в „Службогонци” от Иван Вазов, реж. Пламен Панев; Ромео в „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир, реж. Десислава Боева; Ньойд в „ Госпожица Юлия” с реж.Лилия Абаджиева; Чарлз в „Убийството на Гонзаго“ с реж.Недялко Йорданов, и други.

Участва в телевизионни и кинопродукции - "Откраднат живот", в който играе д-р Калин Генадиев, „Магна Аура“ с режисьори Димитър Гочев и Тери Уилкинс, „Дзифт", „Още нещо за любовта“, „Лора от сутрин до вечер“, „Седем часа разлика",  „Секс, лъжи и TV“, „Живи легенди“, „Ваканцията на Лили", в сериала „На границата“ и други.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени