Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три стипендии за магистратура на български студенти зад граница осигурява проектът "Иди, учи и се върни"

| обновено на 05.05.17 в 14:02
Снимка: БГНЕС

Сдружение "Тук-Там" със своя фонд за стипендии подкрепя мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чуждестранен университет и след това да се върнат да работят за България. 

През тази година проектът, наречен "Иди, учи и се върни" за втори път ще даде стипендии, като тази година те ще бъдат три – по 10 00 лева (на обща стойност 30 000 лева) за образователна степен "магистър". Кой, как и докога може да кандидатства за тези стипендии, разясни в ефира на "Хоризонт" Стела Александрова, маркетинг-координатор на сдружение "Тук-Там": 

Могат да кандидатстват всички, които имат българско гражданство, имат завършена бакалавърска степен, ако са завършили между 2013-а и 2017-а или завършват в момента, 2017-а, до 31-ви юли, ако вече официално са завършили, и владеят езика, на който ще учат бъдещата си магистратура на достатъчно добро ниво.

Стела Александрова посочи, че кандидатстването е до 24 май и протича на 3 етапа. Първо – до 24 май, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и попълнен формуляр с примерен бюджет на очакваните разходи по време на магистратурата. След това от сдружението селектират 30 кандидати, като един от водещите критерии е мотивацията. 

На втория етап кандидатите изпращат презентационен видеоклип, като и в оценката им се включват и външни оценители, представители на институциите и бизнес средите. На финалния етап остават 10 кандидати, като от тях – след интервю, се избират тримата, които ще получат стипендиите.

Повече по темата чуйте от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна