Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчев и Николов - шеф готвачи на изкусната храна

Снимка: pixabay.com

Известният български шеф-готвач Иван Манчев обясни в предаването на Радио София "Радиоприемница" как храната променя хората. Според шеф Манчев най-силното въздействие е отваряне на светове и връщане към миналото. Sofia Restaurant Week е процес, който свърза хората в кулинарен тур, промотира се преживяването в ресторант. Сетовете, които предлага шеф Манчев в ресторантската седмица са витаминозми и с ниско температурно готвене.

Вкусът към храната се оформя с много пътуване, с дегустация. Ресторантите се превърнаха в услуга, тъй като предлагат неща от вкъщи, а би трябвало те да са места, които провокират. Шеф Манчев сподели също, че е впечатлен от швейцарската кухня и точно тя го е променила към пробване на вкуса с различни продукти и подправки.

Цветомир Николов е един от най-известните млади готвачи у нас, до когото можем да се докоснем също в Седмицата на ресторантите. Шеф Николов смята, че знанието за храната изисква отношение, знание и приемственост. Лично той пренася във времето рецепти за туршии от своята баба, които в момента са хит в цял свят.

Повечето млади хора смятат, че готвенето е срамна работа, въпреки че професията е обект на внимание в различни кулинарни формати. Това, което ни лисва все още, е разбирането за храната като начин на живот. Според шеф Николов хората трябва да са настроени за Седмицата на ресторантите като преживяване, а не като хранене. Това е начин не да се правят пари, а да се открият нови гости.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна