Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА (София) с нова „класическа“ победа над „Левски“

Снимка: БТА

ЦСКА (София) победи „Левски“ за втори пореден път с 3:0 в Първа професионална футболна лига.

На Националния стадион „Васил Левски“ срещата започна като повторение на последния мач между двата тима. „Армейците“ поведоха в резултата още преди да е изтекла една минута от нейното начало, като Давид Шимао се разписа от свободен удар.

След почивката играчите на „Левски“ се оказаха в търсене на изравнителен гол, но бяха попарени в 67-ата минута, когато Густаво Кулма покачи на 2:0. „Червените“ оформиха крайното 3:0 в 82-рата минута, когато отново Шимао отбеляза втория си свободен удар.

Целта ни беше да зарадваме феновете и го направихме, заяви голмайсторът  Давид Шимао. Много съм доволен. Знам, че това е най-големият мач в България и искахме да зарадваме феновете. Играхме страхотно и го направихме. Аз също играх много добре, но победата е на целия отбор. В ЦСКА има много добри футболисти и няма значение кой ще започне. Имаме страхотен колектив, добави Шимао.

Така отборът на ЦСКА (София) ще завърши на второ място в класирането на Първа лига, докато „сините“ ще останат на трето място и ще играят бараж за Лига Европа с отбора на „Верея“.

За трети път ги надиграваме тази пролет, макар че първия мач го загубихме. Това беше най-малкото, което "Левски" инкасира. Имахме пълно териториално надмощие. Каранга изпусна през първото полувреме, Киро (Десподов) през второто също не успя да вкара от чиста позиция. На правилния път сме и през новия сезон с 2-3 нови попълнения, отборът ще изглежда още по-добре. Работим по селекцията, със сигурност ще има нови футболисти, но няма да взимаме футболисти на килограм, а такива, които ще ни свършат работа. Мисля, че Бодуров и Манолев ще останат в ЦСКА и през следващия сезон. Мястото на емблемата е на стадион "Българска армия" и мисля, че тя ще бъде наша, коментира след срещата наставникът на ЦСКА Стамен Белчев.

Пак не влизаме в мача, първа минута - гол. Поздравявам съперника, заслужена победа за него. Имаме много работа да вършим. Топката ни е в краката и ние допускаме по елементарен начин да ни я вземат и да направим фаул. Цяла седмица говоря, че трябва да сме концентрирани. Ако има несигурност, да изритваме топката напред. Това, което не сме правили по време на тренировките, ни се получава. До 31 май това е положението. Никога няма да обвиня футболистите пред медиите, не е в мой стил. Оставам на “Герена”, тъй като имам договор за още една година. Не съжалявам обаче за нищо. Дошъл съм да направя силен отбор и ще го направя. Имам здрава психика и търпение. Нямам пораженческо мислене. Казах ви - още с идването си знаех през какво ще мина. Това обаче е пътят. Иначе пак ще си говорим, че сме добре, ама всъщност пет години нищо не правим,  заяви след мача наставникът на "Левски" Николай Митов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени