Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" трима военнослужещи

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев удостои полковник Васил Събински и полковник Николай Караиванов с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Събински ще бъде директор на Дирекция "Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, а Караиванов става началник на щаба на Сухопътни войски.

Господа офицери, искам да заявя моята увереност, че използвайки всички ваши знания и опит, вие ще дадете всичко от себе си на тези нови позиции, защото демонстрираните от вас качества са наистина гаранции за вашите успехи.

Със звание бригаден генерал беше удостоен и полковник Красимир Кънев. Той ще бъде директор на дирекция "Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната:

Продължаваме да се питаме има ли място Българската армия в тази трудна, непредвидима среда, стратегическа среда за сигурност? Ако тази роля е важна, тя притежава ли необходимите способности? Къде трябва да са насочени приоритетите на инвестиране - в хората или в технологиите? Ние ще продължим изпълнението на военната служба в международна среда, на оперативно и на тактическо ниво. Не можем да обещаем, че няма да задаваме повече въпроси, но с отговорите си и с дейностите си ще направим всичко възможно за подкрепа на държавното ръководство в процеса на вземане на правилните решения за българския народ и българската държава. Знаем, че отбраната, сигурността, са много скъпи дейности, но свободата е безценна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна