Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черно море" удари с 3:1 румънци в последната си контрола

Цветелин Чунчуков
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Черно море" постигна победа в последната си контрола от преди началото на сезона. "Моряците" надделяха над румънския втородивизионен "Дунарея" /Кълъраш/ с 3:1. Двубоят се игра на стадион "Младост" във Варна.

"Черно море" поведе в резултата в 29-та минута. Цветелин Чунчуков се измъкна от защитата на гостите и с удар от около 15 метра реализира за 1:0. В 53-тата минута Георги Божилов нацели напречната греда от близко разстояние. Минута по-късно Цветелин Чунчуков вкара втория си гол в мача след добавка. В 56-ата минута Атанас Зехиров открадна топката, напредна и хубав удар по земя реализира трети гол за домакините.
Румънският тим вкара почетно попадение в 83-та минута чрез Адриан Драгхикеапи.

Треньорът на "Черно море" Георги Иванов използва 21 футболисти в срещата. Двубоя с "Дунарея" пропуснаха вратарят Емил Михайлов, който е с разтежение, и Витиня, който се възстановява след проблеми с ахилеса.

По време на подготовката си "Черно море" изигра общо пет проверки. Варненският тим постигна победи над "Левски" с 1:0, над "Септември" /София/ с 2:0 и над "Дунарея" с 3:1. "Черно море" завърши наравно 2:2 с "Берое" и загуби от израелския "Бней Йехуда" с 2:3.
В първия кръг на новия сезон на Първа професионална лига Черно море приема "Витоша" /Бистрица/ на 15 юли от 18.45 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна