Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Стратиев и Добрин Борисов спечелиха рали „Твърдица-Елена“

Снимка: рали Твърдица- Елена

Тихомир Стратиев/Добрин Борисов от АСК „Марина Моторспорт“ с „Пежо 208“ спечелиха 13-то издание на рали „Твърдица-Елена“, кръг от националния шампионат по автомобилизъм. За пръв път в историята на надпреварата екипаж с един двигателен мост стига до първото място и се нарежда сред топ имената спечелвали една от най-трудните надпревари у нас.

На второ място завърши екипажът нМирослав Ангелов/Недялко Сивов  също с „Пежо 208“.  Тандемът на  АСК „Мегапорт“  пресече финала с изоставане от 23.5 секунди.

На трета позиция в генералното класиране завърши екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков и те с „ Пежо 208“. Момчетата от „Григоров Рейсинг“ тази година си тръгнаха и с купата „Тодор Славов“.  

В RC3 победата е за екипажът на Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3).

Победители в клас RC5, също след оспорвана битка е екипажът на АСК „Дианел Рейсинг“ Стефан Желязков и Иван Турлаков (Ситроен Саксо).

Победители в „Хюндай Рейсинг Трофи“ са Симеон Симоенов/Йордан Йорданов, които завършиха и на второ място в купа „Тодор Славов“. 

Ралито протече много тежко за нас. Ние нямаме много опит с този автомобил, както и с тези гуми на мокро. За мен беше много притеснително да карам в такова време срещу толкова силна конкуренция още повече, че не съм карал от няколко години.Първият ден завърши много добре за нас. Успяхме да направим един минимален аванс. Във вторият ден започнахме малко по-плахо и предпазливо с цел да опознаем колата още повече. В най-дългият етап през уикенда СЕ Елена-Твърдица решихме да настъпим сериозно на газта, като постигнахме един доста добър резултат. Това ни помогна да излезем малко по-напред в класирането. След това за последният етап от състезанието заложихме на едно равномерно темпо, което въпреки това се оказа печелившо и взехме точките от „Пауър Етапът „. Тази победа бе една моя детска мечта, да бъда някой ден на подиума на първо място. Изключително съм благодарен за това на моят навигатор Добрин Борисов. Той свърши по-голямата част от работата, коментира победителят Тихомир Стратиев, а навигаторът му Добрин Борисов допълни:

Успяхме да вземем първата си победа в генерално класиране на рали. Радвам се, че печелим именно рали „Твърдица-Елена“. За това рали добрата работа на екипажа, както и познаването на условията е жизненоважна. Не беше лесно да спечелим състезанието, първоначално за мен бе притеснително да водим цялата колона от автомобили. Смятам да продължим в същият дух до края на сезона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна