Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров: Сигналът за нарушения в НДК е подаден от бивш служител на двореца

"ЦУМ гейт" е сценарий на хора, близки до БСП, и на други с интереси в енергетиката, смята главният прокурор

Снимка: БГНЕС

Сигналът за нарушения в НДК е подаден от бивш служител на двореца, обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той обаче не даде подробности, тъй като е подписал декларация да не разгласява данни. Главният прокурор посочи, че има още договори, свързани с НДК, извън тези за ремонти около европейското председателство, които ще бъдат проверявани. До момента са изискани договорите до юни тази година. 

Парламентарната комисия, която проучва казуса "НДК", е поканила идния понеделник доскорошния директор на двореца Мирослав Боршош и неговия предшественик, както и членове на Борда на директорите. Очаква се идния вторник да бъда готов и докладът на комисията. 

Сотир Цацаров коментира, че днес най-големият проблем на България е Бяла, където при инцидент пред дискотека в града почина 18-годишен младеж, а не бившият директор на НДК:
Едва ли в момента днес най-големият проблем на тази държава е Мирослав Боршош. Най-големият проблем, според мен, е Бяла. Съболезнования на пострадалите. Действията на прокуратурата и обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди, общо взето, няма да им върнат живота на техния син, коментира ръководителят на държавното обвинение, като отбеляза, че до два месеца делото трябва да влезе в съда, а днес е било повдигнато обвинение на задържаното за инцидента в Бяла лице за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Помолен да коментира и  темата "ЦУМ гейт" главният прокурор посочи, че това е "огромен сценарий", като допълни:
Не мисля, че "ЦУМ гейт" бе причината за това, което се случи с Георги Гергов в рамките на неговата партия – мисля, че това беше поводът.

На много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях, близки до партията на госпожа Нинова, част от тях, нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия.

Днес стана ясно, че според Инспектората на ВСС няма нарушения на закона при срещата на главния прокурор с бизнесмена Сашо Дончев и Георги Гергов от БСП, проведена в офис на Гергов в сградата на ЦУМ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна