Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организация набира доброволци за почистване на Витоша

Снимка: Валерия Николова

Български клон на международната организация "Новият акропол" кани доброволци на 22 юли и на 20 август, за да поработят заедно за поддръжка и възстановяване на дървените скари, които се намират по една от най-високите алеи на Витоша, тази между връх Бор и хижа "Планинарска песен". За предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Антонин Винклер от "Новият акропол" изтъкна, че всеки човек е добре дошъл и помоли желаещите да се свържат с офиса. Участниците се събират в събота в 9.30 часа на ул. "Ген. Гурко" № 38, откъдето ще тръгнат към Витоша.

Що се отнася до работата, предстои ни поддръжка и ремонт на някои от мостовете. Ще чистим и лакираме един от най-големите мостове на нашата пътека, а другият екип ще възстановява една разрушена скара, така че малко дърводелска работа. Инструментите се осигуряват от нас и от парк "Витоша", с които си сътрудничим. Само бихме помолили всички, които идват, да са с работни ръкавици и с подходяща екипировка.

В момента се извършва най-грубата работа, сподели Винклер. Плановете са в бъдеще да се изгради и кътче за отдих, както и "философско дърво" за вдъхновения на минаващите.

Интервюто с Антонин Винклер можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна