Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Татяна Янчева: Ансамбълът влезе с гръм и трясък в световния елит

За да успея сърцата им трябва да туптят в един ритъм, сякаш са едно цяло

Снимка: НСА

В художествената гимнастика наистина се работи професионално. Всеки си е на мястото. Координираме усилията си и всеки прави това което е необходимо за да има един такъв успех. За много хора това беше изненада. Всички очакваха, че този ансамбъл ще има известен период, не месеци, а години, в които ще се наложи като отбор. Те влязоха с гръм и трясък. Да станеш втори на световно първенство, при тази конкуренция. Не очакваха, че тези малки наши принцеси по такъв категоричен начин ще защитят труда си и ще се представят така, сподели проф. Татяна Янчева – психолога на ансамбъла ни по художествена гимнастика. 

Заместник ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ и преподавател по психология разкри тайната на големия успех на гимнастичките ни на световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Италия), където спечелиха сребро в многобоя и бронз във финала с три топки и две въжета.

Момичетата са много различни. Всяка има нужда от различни неща, от различен подход. Това е ключът в работата ни. Стремим се да им внушим, че в ансамбъла няма индивидуална грешка. Грешката и успеха, са грешка и успех на отбора. Да свикнат да мислят по един начин, да туптят сърцата им в един ритъм - всичко това трябва да става сякаш са едно цяло, допълни проф. Янчева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени