Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Величкова: Смяната на д-р Троева ще доведе до сътресения в работата на Фонда

Снимка: czpz.org

Смяната на директори води само до сътресения, каза в предаването "12+3" Красимира Величкова от Българския дарителски форум във връзка с поредния уволнен директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева.

Когато тази смяна не върви заедно със стратегия за това как да бъде подобрена работата, за което освен отделният човек, огромно значение носят и правилата, по които този фонд може да работи, тогава тези промени не просто ще са само на парче, а и ще вредят.

Величкова не пожела да коментира конкретно уволнението на д-р Тинка Троева, като каза, че не знае за какви нарушения става въпрос. Според нея вероятно Министерството просто може да иска да работи с хора, на които има доверие. По-същественото е голямата картина, категорична бе тя и добави:

Промените в правилника, които бяха публикувани на 17-и август, на практика не отразяват това, което бяхме говорили и се бяхме съгласили в работната група. Промените, които се предлагат – особено важно за медиите е това, че се забранява на членове на Обществения съвет да коментират работата на фонда и ако някой коментира несъгласувано, може да бъде отстраняван от министъра на здравеопазването. Тези промени няма да доведат до по-добра работа на фонда, до положителни резултати за децата и на практика фондът ще продължава да има проблеми.

Цялото интервю на Даниела Големинова с Красимира Величкова чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна