Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визита на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София

Ще бъде подписана програма за двустранно сътрудничество, която предвижда взаимно обучение на прокурори и сътрудничество в областта на антитероризма

Дмитрий Медведев и Юрий Чайка (вдясно)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сайтът на Генералната прокуратура на Русия съобщи, че е започнало посещението на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София. От публикацията става ясно, че визитата на Чайка е работна и че той ще се срещне, освен с главния прокурор Сотир Цацаров, и с премиера Бойко Борисов, с вицепрезидента Илияна Йотова, с правосъдния министър Цецка Цачева и с Българския патриарх Неофит

По-рано днес главният прокурор Цацаров обясни по повод критиките в социалните мрежи срещу посещението на Чайка, че то е договорено от предшественика му Борис Велчев. Сотир Цацаров добави:
Ще бъде подписана програма за двустранно сътрудничество – имам предвид за взаимно обучение на прокурори, като мисля, че първото мероприятие в тази програма е сътрудничество в областта на антитероризма.
Можете да бъдете абсолютно сигурни, че всяка среща и всяка официална стъпка, която е в посещението на господин Чайка, ще бъде публична за медиите – тоест ще има съответни прессъобщения, ще има и съответни коментари и информации. Посещението в никакъв случай не може да остане скрито.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна