Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: Д-р Чо пристига у нас за да открие паметник на баща си - основател на Корпуса на мира

Слави Бинев
Снимка: БГНЕС

Два медала спечелиха българските състезатели по таекуондо в олимпийската версия от европейското първенство за кадети в Будапеща. В Унгария шампионската титла стана притежание на Даниел Ладжев в категория 45 килограма, а с бронзов медал се окичи Християн Богданов в категория 37 килограма.

Аз съм голям оптимист, непоправим. Очаквах повече медали на европейското първенство. Ние сме на 4-то място, заедно с Турция. След световното първенство като, че ли нашите кадети бяха уморени. Състезателите, на които много разчитахме бяха изчерпани и имаха нужда от глътка въздух. Не им се сърдя. Смятам, че това което направиха беше нещо грандиозно.

Европейското първенство за олимпийските категории при мъжете и жените и първенството за паралимпийци, на което сме домакини през декември ще се проведе в обновената зала „Фестивална“. Искам да благодаря на Българската федерация по лека атлетика и нейният президент Добромир Карамаринов. Те подходиха по един изключително колегиален начин към нас. Имахме проблеми с настаняването, защото европейското не може да се проведе в каквато и да е зала. Те ни оказаха огромно съдействие. Отмениха свои мероприятия, за което изказвам огромни благодарности. Очакваме между 400-500 състезатели в олимпийските категории и около 120 паралимпийци.

Имаме уверението, че по време на първенството официален гост ще е президентът на Международната федерация д-р Чо. Той пристига в България, тъй като на 10 декември ще открие паметник на своя баща, който е учредител на Корпуса на мира в ООН.

Влади Далаклиев и Теодор Георгиев са в топ 30 в световната ранглиста. Теди обаче иска да се ориентира към треньорството и шансовете да остане до Игрите в Токио са минимални. Аз вярвам в младите ни надежди и съм сигурен, че те ще вдигнат отново главата на феновете, заяви специално за предаването „На финала“ президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна