Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският куклен театър - Благоевград отваря врати за новия си сезон

През новия сезон Общинският Куклен театър - Благоевград ще зарадва публиката си с нови и много различни представления с кукли, маски, чудновати костюми и пясъчни дворци. Ще сюрпризират и най-малките зрители до 3 г. с поредица от представления за бебета.

Уъркшоп ще даде възможност на децата сами да изработят подаръците си, да развиват въображението си в приложното изкуство. Още и още изненади и срещи с театъра за деца в различните му аспекти и разнообразие обещава новата директорка на Кукления театър Марина Кунгелова.

Ще бъде възстановена традицията всяка събота да се играят представления на сцената на Кукления театър, която се намира в сградата на Младежкия дом.

Тази събота - 14 октомври, от 11.00 ч. Кукленият театър кани малки и големи зрители да гледат "Рибарят и златната рибка" - една толкова популярна приказна поема от А.С.Пушкин. Приказката за безкрайността на човешките желания поставя въпроса - да имаш или да бъдеш и кое определя истинските стойности в живота? Спектакълът оставя посланието "Внимавай какво си пожелаваш, защото желанията ни са огледало на самите нас."  Представлението е дело на режисьорката Владислава Джамбазова, в ролите ще видим прекрасната Десислава Чардъклиева и гост-актьора Константин Константинов. 

От Кукления театър канят малки и големи зрители да си подарят 50 минути една красива и поучителна среща с Пушкин и легендарната му "златна рибка".

Събота, 11.00 ч. в салона на Кукления театър в сградата на Младежкия дом. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени