Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" се разправи с "Ливърпул" в най-посетената среща в историята на Висшата лига

"Тотнъм" - "Ливърпул"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Тотнъм" разгроми "Ливърпул" с 4:1 на "Уембли" в двубой, който се превърна в исторически, защото стана най-посетената среща в историята на Висшата футболна лига на Англия. 80 827 зрители изгледаха мача на трибуните, като един от тях бе легендата на световния футбол Диего Марадона, който получи подарък фланелка на "шпорите" с номер 10. С този успех "Тотнъм" събра 20 точки и се изравни с "Манчестър Юнайтед", но остава трети. "Ливърпул" вече изостава на 12 точки от лидера "Манчестър Сити" и има отрицателна голова разлика.

Още в 4-тата минута Кевин Трипиър изведе Хари Кейн зад съперниковата защита и той отбеляза първия гол. Кошмарният старт за "Ливърпул" обаче не се изчерпа само с това. В 12-ата минута Кейн получи подаване от Юго Лорис и направи за смях Ловрен, след което намери непокрития Сон, който покачи на 2:0. Три минути по-късно удар на Сон срещна напречната греда. В 24-тата минута противно на всичко, което се случваше на терена "Ливърпул" се върна в мача. Хендерсън изведе Салах и той с удар по диагонала направи 2:1. В 29-ата минута Сон пропусна още една добра възможност, след като излезе очи в очи с Миньоле, но не успя да нанесе добър удар и белгиецът спаси. Юрген Клоп най-после вдигна ръце от Ловрен и в 31-вата минута го замени с Окслейд-Чембърлейн. В добавеното време на първата част Ериксен центрира от фаул, Матип успя да пресече с глава, но топката достигна до Деле Али, който от движение - 3:1.

Второто полувреме започна с натиск на "Ливърпул", но в 56-ата минута преднината на "Тотнъм" стана 4:1. Трипиър центрира в наказателното поле на гостите, където отново последва неразбирателство и Хари Кейн довкара в мрежата избитата от Фирмино топка.

До края на мача "Ливърпул" тръгна в атака, но Юго Лорис не позволи резултатът да бъде променен. Пропуски направиха Салах, Коутиньо и Милнър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени