Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британската преса отделя място за кризата около Каталуния. "Файненшъл таймс" отбелязва, че това може да подхрани амбициите не само за автономия, но и за отцепване, на много големи и богати европейски мегаполиси. 
"Гардиън" разсъждава над опасността каталунската криза да предизвика дълбоки сътресения в Европа. Европейската комисия обаче продължава да крие главата си в пясъка, пише още в коментара. 
Друг лондонски вестник – "Дейли експрес", още в заглавието си поставя въпроса: може ли каталунската криза да доведе до разпадането на ЕС, ако Испания наложи "марионетен режим" в Барселона.
Подаването на оставки от тримата кметове на най-големите турски общини от управляващата Партия на справедливостта и развитието е сред темите на турския печат днес. В информация, озаглавена "Игри в Анкара", опозиционният "Джумхуриет" коментира, че вътрешната политика отново се преформатира. 
Проливни дъждове и ураганни ветрове са създали проблеми в много райони на Гърция, съобщават гръцките медии. Прогнозите са влошаването на метеорологичните условия да продължи до четвъртък.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна