Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топли есенни усмивки в Кубрат

БНР Новини
6
„Дядовата ръкавичка“ гостува в град Кубрат.
Снимка: Александър Александров

В последните слънчеви и ласкаво топли есенни дни на тази година редакция „Хумор и сатира“ се пренесе през цялата страна, за да посети в град Кубрат хумористите от клуб „Жарава“.
Най-силно впечатление ни направи мъдростта на тукашните жители – те са поверили задачата да бъде морско пристанище на Балчик, дунавското им пристанище е Тутракан, задължението да бъде столица са прехвърлили на София и спокойно могат да се посветят на хумора.
Затова не е случайно, че тъкмо тук бе записано поредното издание на творческия клуб „Дядовата ръкавичка“, с изцяло регионални хумористични и артистични сили, но и с малко помощ от приятели от цялата страна.
В тази ръкавичка самодейците от народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1891“ Гинка Денчева, Стефан Димитров и Здравко Вутов представиха творбите на Димитър Атанасов, д-р Красимир Манолов и д-р Павлин Михайлов от Кубрат, Дулинко Дулев от Разград, Антоанета Александрова от Исперих, Хачик Лебикян от Русе, Христо Станчев и Александър Щинков от Кърджали. За още по-доброто настроение се погрижиха местният оркестър „Славяни“ с ръководител Румен Стоянов и гласовитите Туана Незирова и Александра Овчарова, две от талантливите възпитанички на школата по изкуства към читалището, ремонтирана и оборудвана с помощта на най-известната кубратчанка Лили Иванова.




Снимки: Александър Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна