Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милениум клуб" започва представяне на менторската си програма пред ученици в страната

Снимка: millenniumclub.org
Сдружението на младите българи в чужбина "Милениум клуб" започва обиколка за разговори с ученици за представяне на менторската си програма. Срещите ще бъдат във Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас. В предаването "Хоризонт за вас" Калоян Буковски – член на Управителния съвет на организацията, обясни каква е целта:

Целта най-общо е да се опитаме да привлечем ученическия елит на България и да го привлечем в смисъла на това да съберем тези млади хора заедно и да им дадем това, който ние имаме в запас – това е опитът, който сме натрупали като едно поколение преди тях. Така или иначе те са, както и ние сме, част от Милениум генерацията и всъщност целта ни е да има приемственост, да съберем много млади и будни умове и заедно да продължим напред, да крачим и да изграждаме нови личности.

Това, което правим с учениците, е предимно насочено в помощ предимно на тяхното кандидатстване в университетите. Като доста от тях все още са несигурни към коя посока да поемат, имат нужда от съвети на хора, които са минали преди това по този път и то сравнително скоро. Държа да подчертая , че ние сме насочили менторската си програма не само към кандидатстващите ученици в чуждестранни университети, но и в български, също така, тъй като "Милениум" се разширява на българска територия от няколко месеца.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна