Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: И Ви Ен да опрости сметките за ток за ноември на пострадалите семейства в община Камено

Снимка: БГНЕС
Да бъдат опростени сметките за ток за този месец на семействата пострадали от наводненията в община Камено, призова омбудсманът Мая Манолова, която посети засегнатия район. Междувременно наблюдаващият прокурор по делото за наводненията Красимира Кателиева се оказа в отпуск, а случаят все още не е предаден на следствието и за това няма назначен следовател.

Близо 252 хиляди лева е събраната до момента сума от Националната дарителска кампания на БЧК за бедстващите селища. С част от тях ще се извърши ремонт на 36 къщи в община Камено. От БЧК са осигурили и изсушителни машини поемащи влагата от наводнените къщи, но хората отказват да ги ползват заяви Мая Манолова:

Оказва се обаче, че тази техника е много енергоемка и заради това част от хората се притесняват да я ползват предвид сметките за ток, които трябва да платят. Затова съм подготвила писмо до ръководството на И Ви Ен с настояване да подкрепят хората от Камено, като опростят целите или част от сметките им за месец ноември.

Междувременно окръжната прокуратура в Бургас е образувала 4 досъдебни производства за загиналите при наводненията. По случаите до момента работят само разследващите полицаи, които са извършили огледи и разпити на свидетели.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна