Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хардън блести при успех над "Кливланд"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джеймс Хардън се отличи с трипъл-дабъл от 35 точки, 11 борби и 13 асистенции, а Хюстън Рокетс се наложи над Кливланд със 117:113. Хардън също така се отличи и с пет блокади на изстрели на противника, за да помогне на тима си да постигне четвърта поредна победа и общо 9-а от началото на сезона. С този баланс от 9/3 Хюстън се изравни на върха в Западната конференция на НБА с Голдън Стейт.

За гостите от Кавалиърс ЛеБрон Джеймс вкара 33 точки, а Джеф Грийн добави 27. След поднасяне и кош на Джеймс 7 минути преди края домакините имаха преднина от 10 точки. Следващите 6 точки бяха за домакините, в това число и с три точки на Пи Джей Тъкър, и поведоха със 111:98. Последва серия от 13:1 за Кавалиърс и 90 секунди преди края резултатът беше 112:111.

След това Хардън пропусна под коша, но взе борбата и след това успя да вкара, а и беше фаулиран. След това вкара единия наказателен удар и тимът му поведе с 115:111. Клинт Капела, който завърши мача с 19 точки, 13 борби и 4 блока, блокира изстрел на ЛеБрон във финалните секунди, за да осигури победата на домакините.

Хардън вкарва 30 или повече точки за трети път в последните 4 мача, като най-силно беше участието му в мача с Юта Джаз в неделя, когато наниза 56 точки. Това е и втори трипъл-дабъл за него през сезона и 33 в кариера.

Торонто, които миналата година спечелиха Атлантическата дивизия, се наложиха над Ню Орлиънс със 122:118 и вече имат 7 победи от 11 мача, но все още са 2-и след Бостън.

ДиМар ДиРозан вкара 33 точки, а Серж Ибака добави 19, като това е пета поредна победа за Рартърс срещу този съперник. Кайл Лоури завърши с 18, от които 6 в последната четвърт. Йонас Валанчюнас пък взе 13 борби под кошовете. За гостите от Ню Орлиънс Джейрю Холидей наниза 34 точки, което е рекорд за сезона за него, както и подаде 11 асистенции.

Денвър Нъгетс се наложи със 102:94 над Оклахома и постигна 7-а победа в 12 мача, която ги нарежда на 2-о място в Северозападната дивизия след тима на Минесота. Еманюел Мудиай се оказа най-важният играч за домакините в заключителните моменти от двубоя, след като реализира 10 от всичките си 21 точки в последната четвърт, включително и тройка в средата на частта за излизане напред в резултата.

Пол Милсап вкара още 17, а Никола Йокич добави 15, както и 11 борби, за успеха на Нъгетс. Това е и първа победа над този съперник след пет поредни загуби.

Кармело Антъни, който прекара първите седем години и половина от кариерата си в Денвър преди да бъде продаден на Никс, беше номер 1 при реализаторите в тима на Тъндър с 28 точки. Пол Джордж и Ръсел Уестбрук добавиха по 13, но тимът им е с 4/7 на последно място в същия поток.

Сакраменто се наложи със 109:108 над Филаделфия, което е едва трета победа за домакините от началото на сезона. Решителният кош беше дело на Ди'Арън Фокс 13.4 секунди преди края на мача. Центърът на гостите Джоуел Ембийд пропусна изстрел от линията за наказателни удари със сирената за радост на домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна