Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва да инвестираме в превенцията на агресията

Ръстът на доходите на българските граждани е важен приоритет на правителството

БНР Новини
Светлана Ангелова, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание (вляво) и Анелия Торошанова.
Снимка: Румяна Атанасова

Причините за агресията са свързани преди всичко със семейната среда, наложените социални и семейни модели и липсата на механизми за противодействие. Спортът и физическите упражнения влияят положително за преодоляване на агресивното поведение при децата и подрастващите. Това каза народният представител Светлана Ангелова, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика в Народното събрание в предаването „Законът и Темида“.
Основни акценти в разговора с г-жа Ангелова бяха социалното законодателство и правата на гражданите, необходимостта от промени в законодателството за деца в България, пътят на пенсионната реформа, механизмите за увеличаване на пенсиите на възрастните хора, повишаването на доходите на българските граждани, което е един от важните приоритети на това правителство. Заместник-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова говори и за необходимостта от Закон за социалните услуги, за социалните приоритети на ГЕРБ, които вече са факт, за механизмите за справяне с демографската криза и за своите лични приоритети като един от най-дейните народни представители в българския парламент.
Ръстът на доходите на българските граждани е важен приоритет за правителството. Увеличихме на два пъти минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. От 1 януари 2018 г. ще бъде увеличена минималната работна заплата с 50 лв. – от 460 лв. на 510 лв. През следващата година се предвижда увеличение средно с 10% на заплатите на работещите в публичния сектор. Ще бъдат увеличени и учителските заплати. Тази година учителските заплати бяха увеличени на 2 пъти – уточни Светлана Ангелова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени