Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров преди финала: Очаквам по-агресивен Гофен

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Григор Димитров се класира за финала на заключителния за годината турнир на Мъжката тенис асоциация в Лондон, след като надигра американеца Джак Сок с 4:6, 6:0 и 6:3. Освен че ще играе за титлата, Димитров ще завърши годината и на трето място в световната ранглиста.

Финалът в Лондон е тази вечер от 20 часа, а съперник на българина ще бъде белгиеца Давид Гофен, който отстрани Роджър Федерер от Швейцария след 2:6, 6:3 и 6:4.

Такъв мач някой път е игра на нерви. Не исках прекалено да мисля за мача или за точката. Това ми е един от най-големите плюсове през цялата седмица – да оставям всяка една топка зад себе си и да не обмислям какви грешки съм направил, а да гледам само напред. Имаше много напрегнати геймове, в които просто играта не вървеше по начина, по който исках. Но все пак Джак Сок не е случаен играч, игра много добре, но просто в края може би бях по-добре психически. Особено в гейма, в който го пробих, каза Григор Димитров.

Григор Димитров и Давид Гофен бяха в една група в началото на турнира, а българинът взе победата след категоричното 6:0 и 6:2.

Имам още един мач да играя. След това имаме ваканция. Така че няма смисъл да говорим за физика. Гледам изцяло за финала с Гофен. Чувствам се добре, не съм изморен. Не усещам нещо, което може да е проблем. Но мач с мач не си приличат. Предстои важен ден за мен. Ще се подготвя по същия начин, пак няма да обмислям какво се е случило. Предстои съвсем различен мач.

Със сигурност би опитал нещо друго, това е от ясно по-ясно. Но мисля, че знам играта му добре, знам какво да очаквам. Може би ще рискува повече в някои от моментите и ще се опита да бъде по-агресивен. Не всяка седмица може да си на финал на такъв турнир. Не всяка седмица можеш да се наслаждаваш да играеш по този начин – не по 1-2 мача на седмица, а 3-4. Аз ги оценявам тези моменти, много повече от преди. Ще дам всичко от себе си, добави Димитров.


Тонизиращата тренировка на българския тенисист ще бъде около 3 часа преди мача му. Ако спечели, Григор ще бъде на трето място в Световната ранглиста и ще получи 1500 точки за нея, почти колкото за турнир от Големия Шлем - 2000., както и общо 2.5 млн. долара от наградния фонд. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна