Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тервел Пулев с нова победа на професионалния ринг

Снимка: БГНЕС

Българският боксьор Тервел Пулев продължава с повече от убедителното си представяне на професионалния ринг. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон записа шестата си поредна победа, след като надви по безапелационен начин грузинеца Михаил Куцишвили в двубой от полутежка категория, игран в немския град Нойщат-Гвеле.

Седмица след като постигна петата си поредна победа в професионалния бокс, Пулев отново се качи на ринга. Миналата събота той спечели срещу украинеца Артьом Редко с технически нокаут в третия рунд в Берлин, а късно снощи той успя да нокаутира своя съперник още в първия рунд на срещата.

Боксьор №1 на Грузия, който имаше 44 победи, 24 от тях с нокаут в професионалната си кариера преди срещата си с Пулев, не успя да се противопостави по никакъв начин на българина и след поредица от топовни удари се строполи безпомощно на земята.

Двубоят се игра в специална гала-вечер в памет на легендарния треньор Фриц Здунек. Тя се проведе под надслов "В чест на Фриц" в Нойщат-Гвеле, в близост до Шверин - градът, който в продължение на десетилетия се гордее с най-добрия клуб по бокс в цяла Германия, ръководен от самия Здунек. Той е считан за един от най-добрите треньори по бокс в историята, както при аматьорите, така и при професионалистите. Дългогодишен наставник на братята Виталий и Владимир Кличко.

По този начин Тервел запази 100-процентовия си актив при професионалистите и вече е с актив от 6 победи в 6 мача. Родният боксьор дебютира на профи ринга в края на миналата година в зала „Арена Армеец” с победа над хърватина Томислав Рудан.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени