Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от най- първите мъже на България ще получат степени по време на турнира по таекуондо „Амбасадор къп“ в събота

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Част от най-първите мъже на България ще получат почетни степени по време на международния турнир по таекуондо, олимпийска версия, „Амбасадор къп“, а за един от тях тя ще е реална, това заяви специално за предаването „На финала“ президентът на БФ Таекуондо WTF Слави Бинев. Състезанието ще се проведе в събота в столичната зала „София“.

Това е турнир, който ние редовно организираме и се провежда с помощта на посолството на Република Корея. Турнирът е открит и в него ще видим състезатели от Гърция, Турция, Израел, Молдова и Украйна. Очакваме около 700-800 състезатели – рекорд до момента. . Веднага след края на надпреварата ще има демонстрация на най-известния отбор в света – този на „KUKKIWON“. Наистина ще бъде едно грандиозно шоу, допълни Бинев.

Всичко за турнира, демонстрацията на отбора на „KUKKIWON“, връчването на почетните степени, както и за подготовката на европейското първенство за олимпийските категории през декември можете да чуете в интервюто на Кръстина Иванова със Слави Бинев в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна