Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" не се даде на "Ливърпул" в Англия

"Ливърпул"-"Челси"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бразилецът Уилям вкара красив гол пет минути преди края за равенство на "Челси" 1:1 срещу "Ливърпул" в мач от 13-ия кръг на английското първенство по футбол. Лондончаните са трети в класирането с 26 точки и не позволиха на мърсисайдците да ги изравнят.

Първото полувреме беше равностойно, но "Ливърпул" така и не стреля във вратата на гостите от Лондон, които от своя страна направиха няколко пропуска. Мърсисайдците обаче доминираха в играта в началото на второто полувреме и вкараха за 1:0 в 65-та минута. Тимуе Бакайоко загуби топката пред наказателното поле на "сините", а Алекс Окслейд-Чембърлейн изведе Мохамед Салах сам срещу вратаря с едно докосване и египтянинът се разписа срещу първия си клуб в Англия.

"Челси" се затрудняваше в атака през втората част, но все пак имаше късмет и изравни в 85-та минута. Уилям получи топката пред наказателното поле и тръгна с нея към дясното крило, а при опита му за центриране тя попадна в далечния ъгъл на вратата на "Ливърпул".

В първата минута на добавеното време Салах имаше възможност да вкара за 2:1, но Тибо Куртоа спаси неговия удар и мачът завърши наравно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени