Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България със 7 състезатели на европейското по таекуондо за олимпийски категории в София

Снимка: БФ Такуондо

7 състезатели ще представят България на европейското първенство за олимпийски категории по таекуондо и паратаекуондо. Домакин на състезаниятаот 7 до 9 декември ще е „Асискс Арена“ в София.  В надпреварата по таекуондо ще участват над 400 състезатели от цяла Европа.

В надпреварата по паратаекуондото страната ни ще има само един представител  - Михаил Христов, който в момента е и  действащ депутат.  Шампионатът на Стария континент в тази категория е с ранкинг G1/G4 , като участие в него са заявили над 150 атлета с увреждания.

Специално за европейското първенство в активния спорт се завръща и един от най-добрите ни състезатели – Теодор Георгиев, който преди няколко месеца реши да прекрати активната си спортна кариера и да се посвети на треньорската професия .

Целта пред ръководството на Българската федерация по таекуондо за 2018 година освен утвърждаване на вече извоюваните успехи от родните състезатели, е изграждането на европейския център по таекуондо с помощта на световната централа KUKKIWON, както и на собствена зала, която да събере на централизирана подготовка всички национални гарнитури, съобщи президентът на централата Слави Бинев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени