Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсък между ТИР-ове предизвика задръстване на АМ "Хемус" при тунела "Витиня"

Тунел "Витиня"
Снимка: БГНЕС

Движението при километър 34 в посока София на автомагистрала "Хемус" е възстановено в едната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

По-рано днес движението около тунела "Витиня" беше временно затворено и това доведе до образуване на километрични опашки, които продължават и през ранния следобед.

Причината е пътен инцидент между два тира, станал към 10.20 часа . По първоначални данни, на около 500 м след тунела "Витиня" шофьорът на камион, пътуващ в посока към Варна, е изгубил управлението, превозното средство е преминало разделителните мантинели, навлязло е в другото платно и се е ударило в друг ТИР. 

Няма пострадали, но инцидентът е наложил спиране на движението в лентите посока към столицата. Ето какво разказва спортният журналист Николай Илиев, озовал се в задръстването:

Веднага след първия тунел в посока София, след Ботевград, докато човек може да вижда хоризонта пред себе си е автомобили, камиони. Всеки стои в колата си естествено, на запален двигател, защото в момента е само минус 4 градуса. При мен, ако имах някакъв късмет е, че веднага след тунела има една отбивка, по която може да излезеш извън магистралата и да слезеш по стария път Ботевград-София, който се оказа непочистен от снега. Всички автомобили, целият трафик от там минава и се получава и там огромно задръстване. Кара се с много бавна скорост и много внимателно, защото има участъци, които са наистина доста заледени и заснежени. Тук е моментът да помолим просто да има една патрулка, която да застане между двете бензиностанции, преди тунела, и да откронява хората, за да минат по стария път.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна