Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Стойко Мурджев разказа за спектакъла "Петел" в Младежкия театър

Снимка: pixabay.com

Нагласата на екипа на спектакъла "Петел" е публиката да се забавлява. Това ще е един диалог с публиката за това в тези времена ние ли избираме идентичността си или тя е предпоставена от обществото или от нещо друго. Това каза в предаването „12+3“ режисьорът Стойко Мурджев. Той разказа за спектакъла „Петел“, който се играе в Младежкия театър:

Пиесата е много съвременна. Тя е с хипер съвременен текст, който отразява по безкомпромисен начин нашата съвременност не само като външни събития на разказа, а и като взаимоотношения, психичен живот, а дори и като език на персонажите. Сюжетът на пиесата е твърде прелюбопитен. Разказът е много интересен. Стайко Мурджев

Темата е любовният триъгълник. Авторът използва в пиесата любовния триъгълник като клише, но го преобръща по един много особен начин. Авторът прави експеримент с клишетата. Той ги конструира в обратна проекция и става нещо твърде любопитно. Текстът задава въпрос през тези клишета за това кой си ти всъщност, имаш ли право да избереш да бъдеш някого или то просто е предпоставено. Постановката все пак е комедия с драматични елементи. 

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна